Sauna

Sauna

Forza Fit beschikt over gescheiden sauna’s voor de dames en de heren. Zo kunt u op uw gemak gebruik maken van onze heerlijke droge sauna en een warm stoombad in de dames- en de heren kleedruimte.

Droge Sauna

Een droge sauna heeft een lage luchtvochtigheid waardoor de warmte agressiever is en zodoende meer effect heeft op ons lichaam dan een vochtige sauna.

Wat zijn de voordelen van een sauna?

  • Goede bescherming tegen kou vatten
  • Betere reactie van de haarvaten op temperatuurschommelingen
  • Anti stress (De stimulerende en regulerende invloed van de sauna op verschillende organen (hormoonproductie) blijft ruim een week lang doorwerken)

Hoe vaak kun je gebruik maken van de sauna’s bij Forza Fit?
In principe mogen de fitness members van Forza Fit onbeperkt gebruik maken van de sauna.

Tip: Eerst sporten, daarna de sauna in!

Waarom? Als u tijdens de rustpauze na een rondje zweten in de sauna moe en ontspannen raakt, Heeft u er waarschijnlijk geen enkele behoefte meer aan om nog actief in de fitnessruimtes te worden. Bovendien wordt uw bloedsomloop in de sauna door de wisselende koude -en warmteprikkels belast. Sportieve activiteiten doen uw organisme na een saunabezoek daarom goed.

Stoombad

Naast de ‘droge’ sauna bevindt zich de ‘natte’ sauna: Het stoombad. Het stoombad heeft vanwege zijn heilzame werking aangetoond één van de beste methode te zijn voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van de dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid.

Zodra u plaats neemt in het stoombad, dringt al na enkele minuten de warmte uw lichaam binnen, uw vermoeide spieren ontspannen, alle zorgen vloeien van u af en voelt zich versterkt en relaxt. En zoals bekend …bij verkoudheid is een stoombad letterlijk een verademing voor de luchtwegen.

De temperatuur in het stoombad loopt op tot circa 40ºC. Omdat de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtigheid concentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed en lymfecirculatie. De warmte van het bad vergroot de poriën van de huid waardoor de dampen diep reinigend werken. Hierdoor worden giftige stoffen door het lichaam naar de huid gestuwd en via transpiratie verwijderd. De huid wordt hierdoor voorzien van natuurlijke elasticiteit en soepelheid.

Tip: Een koude douche vooraf en na afloop is aan te raden.