Vechtsporten

Vechtsporten

Vechtsport is een sportief element in de vorm van zelfverdediging, maar wordt ook uitgelegd als een sport met een element van gevecht. Het onderscheid daartussen is vaak onduidelijk, omdat de meeste vechtsporten ook doorgaan voor zelfverdedigingskunsten.

Bij Forza Fit krijgt u de mogelijkheid om verschillende vechtsporten te beoefenen zoals:

  • Kickboksen: is een vechtsport waar je gebruik maakt van zowel de armen en de benen, en werk je aan je kracht, conditie en je weerbaarheid. De stoten van het boksen wordt gecombineerd met de trappen van karate en taekwondo.
  • Thaiboksen: is een energieke sport en dé perfecte workout voor je hele lichaam. Daarnaast is het ongeveer gelijk aan boksen, maar anders gebruik van de knieën, ellebogen en benen.
  • Krav maga: Het woord krav maga betekent “contact gevecht” in het Hebreeuws en is een moderne zelfverdedigingssysteem. Om deel te nemen aan krav maga hoef je dan ook niet sterk en lenig te zijn om effectief te verdedigen.
  • Zelfverdediging: De reden waarom je terugvecht bepaald of het zelfverdediging is. Het betekend feitelijk dat we ons niet verdedigen, maar het initiatief nemen. Want de aanval is immers de beste verdediging.

Voor meer informatie kunt u bellen en mailen of langskomen bij onze vestiging.