Spiermassa Opbouwen

Spiermassa Opbouwen

Het opbouwen van droge spiermassa is een kwestie van discipline en toegewijd zijn. Je wilt wel aankomen in spiermassa maar zeker niet aankomen in vet. Daarnaast moet je ook nog opletten dat je door training groeit en geen spieren afbreekt. Een lichaam waarvan de spieren goed zichtbaar zijn is het resultaat van een laag vetpercentage.

Je dieet

De sleutel tot een strak en sportief lichaam is een goede hoeveelheid in calorieën voor spiergroei te eten maar niet teveel zodat je vet opbouwt. Dit kan lastig zijn en betekent dat je training goed in elkaar moet zitten evenals als je voedingspatroon. Een fit en gespierd lichaam is het resultaat van een laag vetpercentage. Met vallen en opstaan kom je via je dieet en training er uiteindelijk achter wat de goede formule voor jou is om spiergroei te bevorderen en vet af te bouwen. Probeer altijd goede koolhydraten te eten zoals zilvervliesrijst, meergranen pasta en meergranen brood.

Aankomen

Je komt moeilijk aan en je verbrand alle calorieën die je eet als een gek. Herken je dit? Dan ben je een hardgainer. Een hardgainer is iemand die heel moeilijk aankomt. Het is een constante worsteling om aan te komen en om op gewicht te blijven.

Met jou zijn er velen die moeite hebben met snel aankomen in gewicht en spieren. Speciaal voor onze hardgainers hebben wij een stappenplan opgesteld. Dit stappenplan maakt het voor iedereen mogelijk om aan te komen.

Eet voedzaam en geregeld

Eet voeding die veel calorieën levert zoals: eieren, fruit, biefstuk, pasta, aardappelen, rijst, pannenkoeken en brood. Hardgainers moeten minimaal om de drie uur eten zodat het lichaam continu brandstof krijgt.

Voldoende slaap is cruciaal

Hardgainers moeten voldoende slapen. Als je niet voldoende slaapt zul je niet optimaal groeien. Tijdens je slaap herstellen en groeien je spieren. Wie voldoende slaapt gaat met sprongen vooruit. Probeer 8 a 9 uur te slapen per nacht.

Drink genoeg calorieën

Vaak vergeet men dat je via drinken ook veel calorieën binnen kunt krijgen. Kies voor melk, ananassap, sinaasappelsap, maak een smoothie met vruchtensap en griekse yoghurt met honing en een handje noten. Voeg er een schep whey proteïne aan toe en je hebt een goede tussendoor maaltijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.