Stay Summer Fit

Ga jij heerlijk de zon opzoeken? Wil jij fit blijven maar er is geen fitness ruimte beschikbaar? Dan hebben wij de perfecte tips voor jou!
Er zijn genoeg oefeningen die je kunt doen zonder apparatuur om toch een fitness workout te voltooien.

Is het strand dichtbij dan kun je op een effectieve manier vet verbranden en tegelijk een kleurtje krijgen! Hoe ideaal is dat? Maak bijvoorbeeld elke ochtend na je ontbijt een stevige wandeling over het strand van een half uurtje. Wil je toch voor wat meer gaan? Joggen op het strand is ook een optie om nog meer calorieën te verbranden.

De klassieke oefening die we allemaal wel kennen: push-ups, die kan je namelijk zowat overal uitvoeren.  Het is de perfecte methode om je triceps, borstspieren en schouders te trainen. Doe vijf setjes waarbij je tijdens elk setje het maximale aantal push-ups doet die haalbaar is voor jou. Waar je bij het doen van push-ups op moet letten is dat je tijdens het opdrukken niet met de rest van je lichaam helpt want dan ontneem je het werk van de borstspieren.
Naast push-ups kun je ook altijd aan je buikspieren werken. In de vakantie kun je ze iedere dag trainen: 4 à 5 setjes van 15 tot 20 herhalingen. Het enige wat je in principe nodig hebt is een goede ondergrond en desnoods een handdoek. Van de buikspier oefeningen die je kunt doen is de crunch de simpelste. Ga met je rug op de grond liggen, benen gebogen, voeten plat op de grond en handen in de nek. Voer de oefening gecontroleerd uit en concentreer je goed op het aanspannen van de buikspieren.

Ben je erg gehecht aan je fitte lichaam en wil je je training niet al teveel onderbreken dan is het dus gewoon mogelijk om het bij te houden. Zorg er voor dat je twee à drie maal per week een fitness workout van zo’n 45 tot 60 minuten doet want op deze manier doe je in ieder geval voldoende om in vorm te blijven.
Vakantie blijft uiteraard wel vakantie, je gaat ergens heen om uit te rusten en bij te komen van het drukke leven thuis. Dit betekent ook dat je moet genieten!

Wil je meer weten of heb je nog vragen? Kom gerust langs en wij staan je graag te woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *