Sneller vet verbranden in minder tijd op de loopband

Zo verbrand je Snel in Minder Tijd Meer Vet op de Loopband

High Intensity Interval Training (HIIT), is de oplossing. Er is, op wachten op je pizza tijd na, weinig te bedenken waarbij de klok langzamer tikt dan bij de loopband-sessies. Je ziet de secondes haast in slow motion optellen, terwijl je jezelf continu dwingt om door te gaan. Helaas kunnen we de loopband niet veel leuker maken, maar wat wel kan, is je sessies korten en efficiënter maken.

Onderzoekers van de University of Western Ontario hebben namelijk een shortcut ontdekt waarmee vetverlies met maar liefst 7 procent toeneemt ten opzichte van een gewone loopband-training. Het geheim zit ‘m vooral in de intensiteit van je workouts. Door interval-sprints te doen in plaats van eindeloze sessies met een vast tempo, wordt je workout minder langdradig en schiet de effectiviteit omhoog. De naam hiervoor is High Intensity Interval Training, oftewel HIIT.

Zo ga je te werk: in plaats van een duurloop, stel de loopband in op 6 sprint-sessies van maximaal 30 seconden. Tussen elke sprint door neem je 1-4 minuten (afhankelijk van jouw niveau van fitheid) wandelende rust. Dat is alles.

En doordat je voortdurend schakelt tussen sprints en rustwandelingen, verveel je je aanzienlijk minder en ben je ook nog eens sneller klaar.

Het is tevens goed om te weten dat de toename in spiermassa en conditie bij zowel de normale als bij de HIIT-training gelijk is. Maar als je kijkt naar vetverlies, verveling en tijdsduur, weet je al snel wie de winnaar is. Kortom, in sommige gevallen is haastige spoed toch best goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.